Chili, koriander og kokos giver en udsøgt thailandsk smag på
denne kyllingegryde. Server med ris drysset med ristet kokos.
• Retten indeholder meget protein • Spinat indeholder meget
A- og C- vitamin.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kylling med koriander:
4 hele kyllingelår, med overlår, uden skind, ca. 1 kg
1 spsk jordnøddeolie
2 fed hvidløg
1 tsk sambal oelek
6 spsk hønsebouillon
25 g strimlet spinat
50 g kinesisk salat eller julesalat
1 spsk Maizena
6 spsk kokosmælk
1 spsk hakket frisk koriander, samt kviste til garnering
salt
* Fremgangsmåde:
1 Del kyllingelårene i over- og underlår.
Opvarm olien på en teflonpande.
Brun kyllingen på alle sider ca. 5 min.
Læg kyllingen på en tallerken og hold den varm.
2 Pil hvidløgsfeddene og pres dem ned på panden.
Tilsæt sambal oelek og steg det under omrøring i 30 sek.
Kom bouillon og kylling på panden.
Bring det i kog, læg låg på og lad det simre ved svag varme
i ca. 20 min, eller til kyllingens sky er klar når man stikker i kødet med en
gaffel.
Vend kyllingen et par gange undervejs.
3 Læg kyllingen over på et serveringsfad med en hulske.
Dæk kødet med alufolie.
Kom spinat og kinesisk salat på panden.
Lad det simre under låg i 3 min, eller til bladene falder
sammen.
4 Bland Maizena og kokosmælk godt og hæld det på panden.
Bring det i kog under omrøring og lad det simre ca. 2 min. til
blandingen er ryk.
5 Tilsæt hakket koriander og smag til med salt.
Hæld saucen over kyllingen og garner med korianderkviste.
Tips & råd
Sambal oelek er lavet af knuste chilifrugter og salt og kan
købes i asiatiske butikker og velassorterede supermarkeder. Man kan også
anvende frisk knust chili som findes på dåse.
Frisk koriander har få kalorier, men indeholder meget
kalium, jern, samt vitaminerne A og C.
Tilsæt hakket koriander lige inden serveringen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 271 = kJ 1138
Kulhydrat 3 g Protein 31 g Fedt 15 g (50%) Fibre 2 g