1 kylling (1300-1400 g)
100 g kogeflæsk (1 skive)
½ dl cognac
¾ liter rødvin (1 flaske)
½ laurbærblad
2 kviste timian
1 fed hvidløg i skiver
10 skalotteløg
1 ½ tsk salt
peber
100 g persillerod (1 )
250 g champignon
1 bundt hakket persille
2 spsk majsstivelse
½ dl vand
flûtes
Kyllingen parteres i 6-8 stykker.
Flæsket skæres i små terninger, svitses godt i en gryde og tages op. Kyllingestykkerne brunes i det afsmeltede fedt, fedtet hældes fra. Cognac hældes over kyllingen og antændes (husk at slukke for emhætten).
Når flammerne er døet hen, tilsættes flæsk, rødvin, laurbærblad, timian, hvidløg, skalotteløg, salt og peber.
Retten snurrer ca. 30 min., laurbærblad og timiankvist fjernes.
Gulerod og persillerod skrælles, skæres i terninger og tilsættes, snurrer yderligere 5 min. Champignon skæres i skiver, svitses på en tør pande og tilsættes sammen med persille.
Retten jævnes med majsstivelse udrørt i vand og smages til.