2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk olie
1 dåse hakkede tomater
4-5 forårsløg
1 spsk frisk eller
1 tsk tørret basilikum
150 g bacon i skiver
400 g tagliatelle (båndpasta)
3 spsk reven parmesanost
smør
Start med at svitse hakkede løg og knust hvidløg let i olie i en gryde, løgene skal ikke brunes.
Tilsæt derefter hakkede tomater, og kog saucen over svag varme uden låg i 6-8 minutter.
Skær så bacon i strimler, rist dem sprøde på en pande, og læg dem på fedtsugende papir.
Bland derefter halvdelen af baconstrimlerne, 2 spsk reven ost og rensede, snittede forårsløg i tomatsaucen, og smag til med salt, peber og basilikum.
Så koges pastaen efter pakningens anvisning, hæld vandet fra og ryst pastaen i lidt smør i den varme gryde.
Læg pastaen i et varmt fad, og hæld saucen over.
Drys til slut med bacon og reven ost.
Tips: For at gøre retten mere spændende at se på kan du evt. koge både hvid og grøn pasta (hver for sig) og hælde saucen i midten af fadet, når du serverer retten.