Prøv den danske klassiker, kylling i karry, med
thai-karrypasta i stedet for alm. karry, og brug kokosmælk i stedet for komælk.
Så har du pludselig en eksotisk ret.
4 personer. Arbejdstid: 40 min. Kogetid: 1 time
#
1 lille kylling eller 4 hele kyllingelår
salt
1 lille dåse kokosmælk
¾ dl hvedemel
500 g broccoli
1 bundt forårsløg
250 g cherrytomater
150 g sukkerærter
2 spsk rød karrypasta
Tilbehør:
1 limefrugt
kogte jasminris (beregn 1 dl rå ris pr. person)
1 bundt koriander
*
Læg kyllingen i en gryde, og dæk med koldt vand.
Giv det et opkog, og fjern evt. skum fra overfladen.
Tilsæt 1 tsk salt, og lad kyllingen koge ved svag varme i 50
min. under låg. (30 min., hvis det er lår).
Tag kyllingen op, og lad den køle lidt af på en tallerken.
Si suppen, mål ½ liter af, og kom den i gryden.
Rør kokosmælken med 1 dl af den øvrige suppe, og pisk/ryst
melet ud i blandingen.
Pisk jævningen i suppen, kog op, og lad saucen småkoge i 5
min.
Pil kødet af kyllingen, så snart den ikke er for varm.
Pluk kødet i mindre stykker. Kasser skind og ben.
Skær broccolien i mundrette stykker, og kog dem i saucen i
5min.
Skær forårsløgene i stykker på 2-3 cm.
Halver tomaterne.
Skær sukkerærterne over på midten.
Vend kylling, tomater, forårsløg og sukkerærter i saucen, og
kog godt igennem.
Tilsæt karrypasta, og smag til med salt.
Server kylling i karry med limebåde til at dryppe over,
kogte ris og frisk koriander.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin