1 hel kylling
smør til stegning
4 hakkede skalotteløg
1 pakke kalkunbacon eller svinebacon
1 bouquet garni: timiankviste, laurbærblade og en dusk persille
1 terning hønsebouillon
¾ flaske Dry Martini
Sauce:
hvedemel
mælk
salt og peber
Skær kyllingen op i mindre stykker, så de kan være i en gryde.
Smelt smørret i en stor gryde og steg de hakkede løg.
Tag dem op og læg dem på en tallerken.
Steg kalkunbacon og tag det op, når det er stegt færdigt.
Steg kyllingestykkerne let på alle sider og tag dem op og læg på tallerken.
Kom løgene og bacon tilbage i gryden sammen med bouquet, Martini og hønsebouillonterning.
Tilsæt en halv liter vand.
Læg kyllinge-stykkerne sådan, at de dækkes fuldstændig af væden.
Kog op og lad småkoge under låg i cirka 45 minutter, indtil kyllingestykkerne er færdige og møre.
Tag en stikprøve - de må jo ikke være lyserøde indeni.
Hvedemel og mælk rystes sammen og tilsættes i gryden.
Smag til med salt og peber.
Tilbehør: Ris, brød, rodfrugter eller salat.