Mager, mør og meget delikat. I denne opskrift gør
kyllingebrystet sig rigtigfint. Dette er absolut en familiefavorit. Højdepunkt •
Hvidløg indeholder stoffer som kan hjælpe med at sænke kolesterolindholdet i
blodet.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 25 min. 4 Portioner
# Råvarer til Hvidløgsspækket kylling:
4 kyllingebryster med skind à 125 g
5 dl vand
8 fed hvidløg
6 spsk frisk, hakket persille
1 tsk reven citronskal
1 tsk salt
1 spsk olie
½ dl hønsebouillon
2 spsk friskpresset citronsaft
citronbåde og persille til garnering
*
Fremgangsmåde:
1 Bring vandet i kog i en lille gryde og læg hvidløgsfeddene
i med skallen på.
Lad koge i ca. 10 min.
Lad hvidløgene dryppe af, pil dem og skær dem i tynde
skiver.
Bland skiverne godt med 4 spsk persille, citronskal og salt.
2 Opvarm olien på en teflonpande ved jævn varme og læg
kyllingebrysterne på med skindet nedad.
Steg dem til de er gyldne, ca. 4 min. Vend kyllingebrysterne
og skru ned til svag varme.
3 Læg låg på og steg til de ikke længere er rosa, 10-12 min.
Læg dem på et fad og hold dem varme.
4 Kom resten af persillen, bouillonen og citronsaften på
panden, rør rundt og lad det koge i ca 1 min.
Hæld skyen over kyllingen og garner med citron og persille.
Server gerne med ris eller pasta.
Tips & råd
Sådan får du lettest persillen af kvisten: saml de små
persillebuketter i hånden og træk dem af, samtidig med at du vrider kvisten
ganske let.
Når hvidløget lægges under skindet giver det mest smag til
kødet.
Spred blandingen ud med fingrene, men vær forsigtig så
skindet ikke går itu.
PR. PORTION: Energi: Kcal 133 = kJ 554
Kulhydrat 1 g Protein 23 g Fedt 4 g (27%) Fibre 0 g