Hvis tiden er rigtig knap, behøver du ikke engang selv at
tilberede kyllingerne. De kan købes grillstegte og varme mange steder. Men det
er god økonomi at stege selv, især hvis du har købt kyllinger på tilbud.
Til 4 personer + rester til 1-2 dage. Tilberedningstid: 1½
time + evt. optøningstid for frosset fjerkræ
#
2-3 kyllinger
persille
smør
salt og peber fra kværn
1-2 dl bouillon
*
1. Frosne kyllinger skal optøes først og posen med indmad
tages ud.
Kyllingeleveren kan bruges i en postej og resten kan koges
med i en suppe.
2. Tør kyllingerne af med køkkenrulle og gnid dem ind- og
udvendig med salt og groft peber.
Fyld dem med rigeligt persille og en god klat smør (20-30
g).
Luk evt. åbningen med en kødpind eller en tandstikker.
3. Læg kyllingerne i bradepanden.
Fordel smørklatter over dem og sæt bradepanden i en varm ovn
ved 250 °C i et kvarter, til kyllingerne er gyldne.
Skru ned til 185 °C og hæld lidt bouillon ved.
4. Dryp kyllingerne, mens de steger.
Stegetiden er ca. 1½ time.
5. Kyllingerne kan også steges i gryde.
Så brunes de i smør på alle sider.
Vend dem med to træskeer.
Der skal rask varme til.
Senere skrues der ned for varmen, bouillonen hældes ved og
der lægges låg på gryden.
Stegetiden er 45-60 min, alt efter kyllingernes størrelse.
Der bliver en dejlig sauce ved denne fremgangsmåde.