Ti minutters forberedelse og nogle få ingredienser er alt
der skal til. Resultatet bliver gyldne, lækre og frem for alt møre kyllinger.
• Citronsmagen gør, at du evt. kan udelade saltet.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 1 time. 4 Portioner
# Råvarer til Helstegt kylling:
2 kyllinger a 700 g
1 citron
½ tsk salt
½ tsk groft kværnet sort peber
2 spsk honning
1 tsk spidskommen
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Løft forsigtigt på skindet over kyllingebrystet.
Del citronen i halve og gnid kyllingerne med citronen.
Drys salt og peber under skindet og gnid resten af saltet og
peberet oven på kyllingerne.
Pensl dem med honning og drys med spidskommen.
2 Læg kyllingerne med brystet opad i et ovnfast fad.
Stil fadet i ovnen og steg i 1 time.
Vend kyllingerne en gang og dryp dem nu og da med skyen.
Kyllingerne er færdige, når låret afgiver en helt klar saft.
Prøv med en gaffel.
3 Placer kyllingerne på et skærebræt og tag skindet af, hvis
det ønskes.
Del kyllingerne i halve og server straks.
Tips & råd
Varm honningen i en lille gryde ved svag varme.
Rør rundt til honningen er varm, ca. 2 min.
Så er det lettere at pensle honningen på kyllingen.
Spildt honning fjernes lettest ved hjælp af en stegespade
eller kniv.
En klud eller køkkenrulle spreder i stedet honningen ud over
underlaget.
MIKROOVNSTIPS
Gå frem som beskrevet i trin 1. Placer kyllingerne med
brystet opad på en rist over et egnet fad. Steg i mikroovnen på højeste effekt
ca. 15 min. Dæk evt. kyllingerne med et låg i et egnet materiale (se ovnens
instruktionsbog). Vend kyllingerne en gang og dryp dem med sky.
Følg derefter opskriftens trin 3.
PR. PORTION: Energi: Kcal 471 = kJ 1978
Kulhydrat 8 g Protein 40 g Fedt 31 g (59%) Fibre 0 g