Logo

Kylling Cacciatore

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling Cacciatore

 

Her har vi anvendt svampe og peberfrugt, men man kan bruge alle mulige typer grønsager til denne lækre gryde. • Svampe er en god kaliumkilde. • Hvidløg indeholder B-vitamin som er nødvendigt for bl.a. nervesystemet.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 40 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Kylling Cacciatore:

1 kg kyllingelår uden skind

1 dl hvedemel

2 spsk olie

1 løg

2 fed hvidløg

1 chilifrugt (valgfrit)

200 g champignon

1 grøn peberfrugt

1 gul peberfrugt

6 dl Napolitanasauce

3 dl rødvin

6 dl hønsebouillon

1 dl skivede oliven

½ tsk groft kværnet peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Anvend en skarp kniv til at skære den yderste del af lårbenet af.

Vend kyllingestykkerne i melet så de bliver helt dækkede.

Kasser tiloversbleven mel.

 

2 Opvarm olien på en stor pande.

Læg kyllingestykkerne på og brun dem på alle sider.

 

3 Pil løget og skær det i tynde skiver.

Pil hvidløgene.

Skær chili og champignoner i skiver.

Rens peberfrugterne og skær dem i strimler.

 

4 Tilsæt løg og presset hvidløg og brun yderligere 2 min.

Tilsæt Napolitanasauce, rødvin, bouillon, oliven og chili.

Giv det et opkog.

Skru ned og lad det simre i, ca. 30 min., eller til kyllingen er gennemstegt og saucen jævn.

 

5 Tilsæt champignoner og peberfrugt, krydr med peber og lad det simre yderligere 5 min. Server straks.

 

Tips & råd

Kylling Cacciatore

At fjerne det yderste af lårbenet forkorter kogetiden.

Kyllingen absorberer også lettere saucen og dens smag.

Kylling Cacciatore

Vælg gerne champignoner i forskellige størrelser, men sørg for at stykkerne som lægges i gryden er nogenlunde lige store.

Store champignoner giver retten en mørkere farve.

 

FRYSNING

Lav en dobbelt portion. Lad det køle af og læg det i fryseboksen. Frys i op til 3 måneder.

Optø kyllingen. når den skal spises og varm den på en stegepande eller i en gryde i 10 min.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 328 = kJ 1377

Kulhydrat 29 g Protein 26 g Fedt 12 g (33%) Fibre 4 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.932 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her