Her har vi anvendt svampe og peberfrugt, men man kan bruge
alle mulige typer grønsager til denne lækre gryde. • Svampe er en god
kaliumkilde. • Hvidløg indeholder B-vitamin som er nødvendigt for bl.a.
nervesystemet.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 40 min. 6 Portioner
# Råvarer til Kylling Cacciatore:
1 kg kyllingelår uden skind
1 dl hvedemel
2 spsk olie
1 løg
2 fed hvidløg
1 chilifrugt (valgfrit)
200 g champignon
1 grøn peberfrugt
1 gul peberfrugt
6 dl Napolitanasauce
3 dl rødvin
6 dl hønsebouillon
1 dl skivede oliven
½ tsk groft kværnet peber
* Fremgangsmåde:
1 Anvend en skarp kniv til at skære den yderste del af
lårbenet af.
Vend kyllingestykkerne i melet så de bliver helt dækkede.
Kasser tiloversbleven mel.
2 Opvarm olien på en stor pande.
Læg kyllingestykkerne på og brun dem på alle sider.
3 Pil løget og skær det i tynde skiver.
Pil hvidløgene.
Skær chili og champignoner i skiver.
Rens peberfrugterne og skær dem i strimler.
4 Tilsæt løg og presset hvidløg og brun yderligere 2 min.
Tilsæt Napolitanasauce, rødvin, bouillon, oliven og chili.
Giv det et opkog.
Skru ned og lad det simre i, ca. 30 min., eller til
kyllingen er gennemstegt og saucen jævn.
5 Tilsæt champignoner og peberfrugt, krydr med peber og lad
det simre yderligere 5 min. Server straks.
Tips & råd
At fjerne det yderste af lårbenet forkorter kogetiden.
Kyllingen absorberer også lettere saucen og dens smag.
Vælg gerne champignoner i forskellige størrelser, men sørg
for at stykkerne som lægges i gryden er nogenlunde lige store.
Store champignoner giver retten en mørkere farve.
FRYSNING
Lav en dobbelt portion. Lad det køle af og læg det i
fryseboksen. Frys i op til 3 måneder.
Optø kyllingen. når den skal spises og varm den på en
stegepande eller i en gryde i 10 min.
PR. PORTION: Energi: Kcal 328 = kJ 1377
Kulhydrat 29 g Protein 26 g Fedt 12 g (33%) Fibre 4 g