En stærkt krydret kylling til dig som har modige smagsløg.
Hemmeligheden bag smagen er en samling forskellige cajunkrydderier. • Krydderkombinationen gør, at du kan udelade saltet.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner
# Råvarer til Cajunkrydret kylling
4 kyllingebryster cl 125 g
2 spsk smeltet smør eller olie
KRYDDERMIX:
1 spsk cayennepeber
1 spsk paprika
1 spsk sort peber
2 tsk hvidløgspulver
2 tsk løgpulver
1 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret oregano
¼ tsk sennepspulver
* Fremgangsmåde:
1 Bland cayennepeber, paprika, sort peber, hvidløgspulver,
løgpulver, basilikum, oregano og sennepspulver. Bland det godt.
2 Opvarm en støbejernspande ved god varme.
Pensl kyllingebrysterne med fedtstof og paner derefter i
krydderblandingen.
Sørg for at krydderierne sætter sig godt fast.
3 Steg kyllingen på panden, til paneringen er næsten sort og
kyllingen er helt gennemstegt, ca. 15 min.
Vend kyllingen en gang.
Anret kyllingen på et fad og server straks.
Giv ris og salat til.
Tips & råd
"Forbered" nye støbejerns pander inden de anvendes
ved at smøre dem ind i vegetabilsk olie. Opvarm derefter panden til olien
ryger, lad panden svale af og tør den med køkkenrulle.
Cajunkøkkenet er en kombination af fransk og sydamerikansk
madlavning. Cajunstegning vil sige, at den krydrede råvare steges ved meget
kraftig varme. Vær forberedt på at det oser ret kraftigt, så anvend emhætten
eller åbn et vindue.
VARIATION
Grill den krydrede kylling på havegrillen. Placer kyllingen
10 cm fra gløderne og grill den i ca. 10 min. Vend kyllingen en gang.
PR. PORTION: Energi: Kcal 179 = kJ 752
Kulhydrat O g Protein 29 g Fedt 7 g (35%) Fibre 0 g