Mør kylling i en robust urtesauce er en typisk familiefavorit.
Server med pasta, nudler eller kogte kartofler. Landligt.
• Kog kartoflerne med skrællen på. Derved bevares mange af
de vitaminer og mineraler, der findes lige under skrællen.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 35 min. 4 Portioner
# Råvarer til Burgundisk kylling:
1½ kg kylling (1-2 stk)
6 fed hvidløg
4 skalotteløg
1 stor gulerod
2 spsk hvedemel
1 spsk olie
1½ dl rødvin
1 dl hønsebouillon
1 spsk tomatpasta
½ tsk tørret rosmarin
¼ tsk sort peber
salt
hakket persille til garnering
* Fremgangsmåde:
1 Del kyllingen i 8 dele.
Pil og halver hvidløgsfed og skalotteløg.
Skræl guleroden, skær den i skiver.
2 Vend kyllingestykkerne i melet.
Opvarm 2 tsk af olien på en pande ved stærk varme.
Brun kyllingestykkerne i ca. 6 min., læg dem til side og
hold dem varme.
3 Skru ned for varmen på panden og kom resten af olien på.
Svits hvidløg, skalotteløg og gulerod ca. 4 min.
4 Tilsæt vin, hønsebouillon, tomatpasta, rosmarin, peber og
smag til med salt.
Bring det i kog.
5 Læg kyllingen i saucen.
Sænk til lav varme, læg låg på og lad det simre til
kyllingen er gennemstegt, ca. 25 min. Garner med persille og server straks.
Tips & råd
Skalotteløget er medlem af løgfamilien. Smagen er en
mellemting mellem løg og hvidløg, men smagen er ret mild. Skalotteløg må ikke
steges for hårdt, ellers får de en bitter smag. Løgets farve er svagt beige-rosa
og de kan købes i grøntforretningerne hele året.
Opbevar altid løgene på en sval, tør og godt ventileret
plads. For at få evt. løglugt af hænderne kan du gnide dem med citron.
Rengør skærebrættet med mild ammoniak og vand hvis du vil
fjerne løglugt.
FRYSNING: Retten kan opbevares i fryseren i 3 måneder.
PR. PORTION: Energi: Kcal 324 = kJ 1361
Kulhydrat 8 g Protein 55 g Fedt 8 g (22%) Fibre 1 g