Kold, stegt svinemørbrad har en ren og delikat smag, der er
perfekt til en let anretning med salat. Her med en skøn rygeostecreme, der
giver retten ekstra kant.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca. 35 min. Marineringstid:
1-2 timer
#
1 svinemørbrad (ca. 450 g)
25 g smør
2 tsk olie
salt og friskkværnet peber
Marinade:
1 citron (øko)
1 dl olie
Rygeostecreme:
100 g rygeost uden kommen
2-3 spsk cremefraiche eller mayonnaise
Tilbehør:
1 hjertesalat
ca. 16 lange purløg
400 g gule eller røde cherrytomater
1 potte friske ærteskud
godt brød
*
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Brun det på alle sider på en varm pande med smør og olie.
Krydr med salt og peber.
Læg den brunede svinemørbrad i et ovnfast fad.
Sæt det midt i ovnen ved 175 °C, og steg kødet i ca. 30 min.
til det er svagt rosa, og centrumtemperaturen er 62 °C målt med stegetermometer.
Afkøl svinemørbraden.
Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften.
Rør skal og saft sammen med olie.
Skær kødet i 2-3 mm tynde skiver, og læg dem på et fad.
Hæld marinaden over kødet, og sæt det i køleskab i 1-2
timer.
Rør rygeost med cremefraiche, og smag til med salt og peber.
Anret den citronmarinerede svinemørbrad med rygeostecreme og
en frisk salat af hjertesalat, halve tomater, ærteskud, og purløg.
Server med brød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin