14. marts lavede vi kogt torsk med sennepssauce, og brugte
denne opskrift og huskeseddel.
Det smagte virkelig godt. Til 4 Personer. Arbejdstid: 1 time
30 minutter
#
Ingredienser:
1 kg torsk (kabliau) uden hoved og hale, altså det gode
midterstykke
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 håndfuld dild, frisk
5 peberkorn, sorte
2 spsk eddike, gerne hvid balsamico
Sennepssauce:
2 finthakkede skalotteløg (75 g)
25 g smør
2 spsk hvedemel
5 dl kogevand
1 dl sødmælk
2-3 spsk fiskesennep
1 tsk salt
Tilbehør:
2 æg
200 g bacon hel
200 g rødbeder, syltede
200 g skalotteløg,
finthakket
4 spsk kapers
1 brev peberrod,
revet
1 kg kartofler
*
Sådan gør du:
Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand
tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike bringes i kog.
Kog den i 15 minutter uden at buldrekoge og skummes
jævnligt.
Tages forsigtigt op med hulske og anrettes på et fad.
Sennepssauce:
Smelt smørret i gryden og tilsæt melet inden det bruner.
Tilsæt - lidt ad gangen - kogefond fra torsken samt en dl mælk.
Smag til med salt
Tilsæt sennep lidt ad gangen og smag til.
Torsken serveres med kogte kartofler og sennepssauce, samt hakkede kogte æg,
ristet baconstrimler, rødbeder i tern, hakket løg, kapers og reven peberrod, i små skåle ved siden af.
Alternativ Sennepssauce:
#
2 finthakkede skalotteløg
1 dl æblemost eller hvidvin
2½ dl madlavningsfløde 8 %
3 spsk grov sennep
1 tsk sukker
½ tsk groft salt
*
Sauter løgene i lidt af æblemosten.
Tilsæt sennep og varm igennem i 1-2 minutter.
Tilsæt resten af æblemosten.
Kog ved kraftig varme og uden låg i ca. 2 minutter, eller
til væsken er halveret.
Tilsæt fløde og kog saucen ind til ca halv mængde.
Tilsæt sukker og ½ tsk salt.