Logo

Kogt torsk med sennepssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kogt torsk med sennepssauce

 

14. marts lavede vi kogt torsk med sennepssauce, og brugte denne opskrift og huskeseddel.

Det smagte virkelig godt. Til 4 Personer. Arbejdstid: 1 time 30 minutter

 

#

Ingredienser:

1 kg torsk (kabliau) uden hoved og hale, altså det gode midterstykke
1 tsk salt

1 tsk sukker

1 håndfuld dild, frisk

5 peberkorn, sorte

2 spsk eddike, gerne hvid balsamico

 

Sennepssauce:

2 finthakkede skalotteløg (75 g)

25 g smør

2 spsk hvedemel

5 dl kogevand

1 dl sødmælk

2-3 spsk fiskesennep

1 tsk salt

 

Tilbehør:

2 æg

200 g bacon hel

200 g rødbeder, syltede

200 g skalotteløg, finthakket

4 spsk kapers

1 brev peberrod, revet

1 kg kartofler

*

Sådan gør du:

Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike bringes i kog.

Kog den i 15 minutter uden at buldrekoge og skummes jævnligt.
Tages forsigtigt op med hulske og anrettes på et fad.

Sennepssauce:
Smelt smørret i gryden og tilsæt melet inden det bruner.

Tilsæt - lidt ad gangen - kogefond fra torsken samt en dl mælk.

Smag til med salt

Tilsæt sennep lidt ad gangen og smag til.

Torsken serveres med kogte kartofler og sennepssauce, samt hakkede kogte æg, ristet baconstrimler, rødbeder i tern, hakket løg, kapers og reven peberrod, i små skåle ved siden af.

 

Alternativ Sennepssauce:

#

2 finthakkede skalotteløg
1 dl æblemost eller hvidvin
2½ dl madlavningsfløde 8 %
3 spsk grov sennep
1 tsk sukker
½ tsk groft salt

*

Sauter løgene i lidt af æblemosten.

Tilsæt sennep og varm igennem i 1-2 minutter.

Tilsæt resten af æblemosten.

Kog ved kraftig varme og uden låg i ca. 2 minutter, eller til væsken er halveret.

Tilsæt fløde og kog saucen ind til ca halv mængde.

Tilsæt sukker og ½ tsk salt.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.770 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her