Torsk, der er kogt med bl.a. dild, peberkorn og eddike. Kogt
torsk serveres med hjemmelavet sennepssauce, og retten kan serveres med små
skåle med spændende tilbehør.
# Ingredienser:
1 kg torsk / kabliau
1 tsk salt
1 bdt dild, frisk
5 peberkorn, sorte
2 spsk eddike
Sennepssauce:
25 g smør
2 spsk hvedemel
5 dl kogevand fra torsken
1 dl sødmælk
2 spsk fiskesennep
1 tsk salt
Tilbehør:
2 æg
200 g bacon helt stykke
200 g rødbeder, syltede
200 g løg
4 spsk kapers
1 brev peberrod, revet
1 kg kartofler
*
Opskrift:
Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand
tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike bringes i kog.
Kog den i 15 minutter uden at buldrekoge og skummes
jævnligt.
Tages forsigtigt op med hulske og anret på et fad.
Sennepssauce:
Smelt smørret i gryden og tilsæt inden den bruner melet.
Tilsæt - lidt ad gangen - fonden fra torsken samt en dl
mælk.
Smag til med salt.
Til sidst tilsættes sennep - lidt ad gangen og smag til.
Torsken serveres med kogte kartofler og sennepssauce samt hakkede kogte æg,
ristede baconstrimler, rødbeder i tern, hakket løg, kapers, reven peberrod ved
siden af i små skåle.