Billede venligst indsendt
af Christina
# Ingredienser
1 ½ kg torsk
1 tsk salt
5-10 peberkorn efter smag
1 stort løg
1 pk. bacontern
5 spsk hvedemel
1 ½ dl sukker
½ dl eddike
* Tilberedning
Torsken gås efter for indmad og skæl.
Torsken kan koges helt, eller skåret ud i portionsstykker.
Lægges i koldt vand og bringes langsom til kogepunktet, den må ikke bulderkoge.
Småkoger ca. 15 minutter, skummes jævnligt.
Baconen ristes sprøde på en tør pande, og lægges på fedtsugende papir.
Baconfedtet gemmes.
Løgene svitses let gennemsigtige i baconfedtet.
Drys hvedemel over og rør det sammen, spæd op med fiskebouillon til passende konsistens.
Sukker og eddike tilsættes sammen med lidt salt, og smages til.
Halvdelen af baconen røres i saucen, resten bruges til pynt.
Tips: Bornholmsk egnsret