Kartofler med stenbiderrogn er en helt vidunderlig
forårsmenu og et godt alternativ til klassiske blinis med stenbiderrogn - få
opskriften her. Eller knuste kartofler. Det er nemt, sundt, let og lækkert.
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 12 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
400 g små kartofler,
gerne nye
1 dl cremefraiche
38%
1 bdt dild (eller
purløg)
125 g renset
stenbiderrogn
salt og peber
*
Skrub eller skræl
kartoflerne og skær dem i skiver eller både.
Kog dem næsten møre
i letsaltet kogende vand ca. 8 min.
Hæld vandet fra
kartoflerne og tilsæt cremefraiche.
Lad kartoflerne
simre i cremen ca. 3 min., til den tykner, og tilsæt fintsnittet dild, salt og
peber.
Anret med
stenbiderrogn og server straks.
TIPS: Du kan også koge kartoflerne i letsaltet vand til de
er møre.
Hæld vandet fra og kom kartoflerne på en tallerken, kom smør
ved og knus dem – fx med bagsiden af en stor hulske.
Smag godt til med salt og friskkværnet peber
Anret de lune kartofler på tallerkenerne med salat, drys med
rødløg i tern og halve ringe, anret med teskefulde stenbiderrogn og cremefraiche.
Drys med dild og kom en smule friskkværnet peber og salt
over.
TIPS: Det er
billigst selv at rense stenbiderrognen: snit hinderne op på rognen og skrab den
ud i en skål. Hæld koldt vand på og pisk i rognen med et piskeris, til alle
løse hinder er samlet i riset. Hæld rognen på en sigte og skyl med koldt vand.
Lad den dryppe godt af, hæld den i en skål og smag til med rigeligt salt, en
smule knust hvid peber og evt. lidt citronsaft. Stil den tildækket i køleskab
indtil den skal serveres. Rognen kan sagtens ordnes dagen i forvejen.
Du kan også bage blinis, og lave de helt klassiske blinis
med stenbiderrogn, cremefraiche og rødløg. Stenbiderrogn er i øvrigt også en
fantastisk topping på kartoffelsuppe.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin