½ kg kartofler
100 g selleri
1 stor porre
1 finthakket løg
15 g smør/margarine
1 ½ l grundsuppe
1 fransk suppevisk
salt, hvid peber.
Pynt: 4 skiver maskinskåret bacon, finklippet purløg.
Skræl kartofler og selleri. Skær begge dele i terninger. Rens porren, og skær den i tynde ringe. Tag de grønne ringe fra og læg dem i en skål med koldt vand.
Hak løget fint. Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt alle grønsagerne. Lad dem snurre lidt uden at brune. Tilsæt kogende suppe. Skum suppen, når den koger. Læg krydderbuket i suppen. Dæk gryden med låg. Lad suppen småsnurre 20-30 min.
Tag krydderbuketten op. Gnid suppen gennem en sigte el. findel den ad 2-3 gange i en blender.
Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt velafdryppede porreringe. Lad dem koge 3-5 min.
Klip bacon i små stykker på tværs. Rist dem på en tør pande, til de er gyldne og sprøde. Læg baconterningerne på fedtsugende påpir. Drys dem og purløg over ved anretningen.