Kartoffelsoufflé
500 g melede kartofler
1½ spsk smør eller margarine
1,5 dl piskefløde
salt og peber
½ tsk reven muskatnød
4 spsk reven dansk Emmentaler
3 æg
rasp
Tilbehør: Vintersalat
*
Skræl kartoflerne, skyl dem og kog dem godt møre i usaltet vand.
Lad dem gå gennem kartoffelpressen eller mos dem fint.
Tilsæt 1½ spsk smør eller margarine samt fløde og smag til med salt, peber og muskat.
Vend den revne ost i og tilsæt de sammenpiskede æggeblommer.
Bland det godt og vend de meget stivpiskede hvider i.
Fordel straks massen i 4 velsmurte, raspdryssede ildfaste portionsskåle med lodrette sider.
Stil dem hurtigt ind i en 225°C varm ovn og bag dem i ca. 25 minutter.
Undgå at åbne ovndøren i de første 15 minutter af bagetiden.
Server retten straks med:
Vintersalat
½ kinakål
1 lille blomkål
1 lille glas oliven med paprikafyld
1 grøn peberfrugt
3 stilke blegselleri.
Marinade af:
1 spsk fransk sennep
3 spsk (oliven)olie
2 spsk hakkede krydderurter - eventuelt frosne
*
Snit kinakålen fint og bland den med bitte små blomkålsbuketter, halverede oliven, udstrimlet peberfrugt og finskåren blegselleri.
Rør den franske sennep op med olie - lidt efter lidt - og tilsæt 1-1½ spsk vand.
Hæld marinaden over salaten, vend det godt og drys med hakkede krydderurter.
Lad salaten trække ½ time inden serveringen.