2 kg melede kartofler
200 g finthakkede skalotteløg
75 g smeltet smør
1 tsk revet muskatnød
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
Kartoffelsnitter
100 g Karolines Gratineringsost
Kartoffelkage:
Skræl kartoflerne, skyl og tør dem. Skær kartoflerne i tynde skiver . Bland kartoffelskiver , løg, smør og krydderier i en skål. Pres blandingen ned i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bank formen let mod køkkenbordet. Bag kartoffelkagen på en plade med bagepapir midt i ovnen.
Lad kartoffelkagen køle lidt af (lad den blive i formen). Stil den tildækket i køleskabet til næste dag.
Kartoffelsnitter:
Fjern formen fra kartoffelkagen og skær den i 24 "lagkagesnit". Læg dem på siden på plader med bagepapir. Gratiner kartoffelsnitterne midt i ovnen. Tag dem ud efter ca. 12 min. og drys osten på. Gratiner kartoffelsnitterne færdige midt i ovnen.
Tips: Kartoffelsnitterne kan tilberedes uden revet muskatnød.