Hurtig og mættende æggekage med chorizo og oliven. Retten
kan laves i en håndevending, hvis du har en rest kogte kartofler.
4 personer. Arbejdstid: 25 min. Stegetid. 25 min.
#
500 g kogte kartofler
1 løg
2 spsk olie
6 æg
salt og peber
Tilbehør:
1 bundt persille eller basilikum
150 g chorizopølse
1 glas sorte oliven
*
Skær kartoflerne i terninger.
Pil løget, og hak det fint.
Varm en lille slip-let pande med olien, og steg løgene
blanke.
Vend kartoflerne i de blanke løg, og steg i 5 min. mere.
Pisk æggene sammen med salt og peber i en skål.
Hæld æggemassen over kartoflerne.
Ryst panden lidt, så æggemassen fordeler sig mellem
kartoflerne, og skru ned til lav varme.
Lad æggekagen stege i ca. 20 min., til æggemassen er
stivnet.
Læg evt. låg over, så går det hurtigere.
Vend den færdige æggekage ud på en stor tallerken eller et
fad, og server den varm eller lun.
Drys med grofthakket persille, og server med chorizopølse og
oliven.
TIPS: Du kan også servere skinke, salat eller en dåse gode
sardiner til æggekagen. Har du ikke en rest kogte kartofler, kan du stege rå
kartofler i terninger på en stor pande uden løg, til de er møre. Bland dem med
løgene på en mindre pande, og forsæt som i opskriften.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin