Lækker kartoffelæggekage med purløg. En ret der både kan
serveres til brunch, frokost eller aftensmaden. Nem og velsmagende.
Servering til 4 personer. 15 min.
# Ingredienser
300 g cherrytomater
1 bundt purløg
4 spsk minimælk
4 æg
salt og peber
1 spsk olie
200 g kartofler
*
Sådan gør du
1. Skær kartoflerne i halve.
Rist dem på en slip-let pande i olivenolie, krydr let med
salt og peber.
2. Pisk æggene med mælk, salt og peber.
Vær opmærksom på, at kartoflerne har fået deres del af salt
og peber.
3. Når kartoflerne er gyldne, på begge sider, hældes
æggemassen ved.
Steg æggekagen stabil, og stil panden i ovnen ved 200 °C,
indtil den er stabil på oversiden også.
4. Klip purløg over æggekagen og server halve tomater ved
siden af.
Energiinformation: Protein 4.5 g. Kulhydrater 6.6 g. Fedt
4.9 g. Energifor./ pers 178 kcal
Fedtenergi 50 %
Med kartoffelæggekage dukker spørgsmålet op igen”. Hvornår
er det en æggekage, og hvornår er det en omelet eller en frittata?” . Min
overbevisning er jo, at en æggekage indeholder mel, det gør en omelet ikke, og
at en omelet foldes – eventuelt om fyld – det gør en æggekage ikke. Men helt så
enkelt er det vist ikke.