En fyldig æggekage med kartofler, feta og bacon smager godt
og passer til alle årstider, men i kartoffelsæsonen er der mulighed for at gøre
den ekstra lækker med nye kartofler. Her får du en version, der også indeholder
feta og bacon, og som er toppet med skønne radiser og purløg.
Tid: 20 minutter. Ovntid: 15-20 minutter. Antal personer: 1
# Ingredienser til æggekage med nye kartofler og bacon:
100 g nye kartofler
2 æg
¼ dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
50 g fetaost
50 g bacon i et helt stykke
1 håndfold radiser
¼ bundt purløg
Til servering:
rugbrød
*
Sådan laver du æggekage med nye kartofler og bacon:
Skrub kartoflerne, men behold skrællen på.
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 7-8 minutter, og hæld
vandet fra.
Afkøl kartoflerne en smule, og skær dem i tykke skiver.
Tænd ovnen på 200 °C.
Pisk æg og fløde let sammen, og krydr med salt og peber.
Fordel kartoflerne i et ovnfast fad eller en tærteform, og
hæld æggemassen over.
Top med smuldret feta.
Sæt fadet i ovnen 15-20 minutter, til æggemassen er fast.
Skær baconstykket i skiver, og steg dem sprøde på en varm,
tør pande.
Pynt æggekagen med bacon, radiser og purløg, og server med
rugbrød.