Omelette au broccio - med en fyldig og smeltende konsistens og en gennemtrængende smag af frisk mynte. Det er en ideel anvendelsesmåde for den milde og kremede gede- (og fåre-) ost, som er dækket af krydderurter, der lugter af mynte og frisk slået hø.
#
15 g usaltet smør
3 friske mynteblade skåret i tynde strimler
3 æg, pisket let sammen med 2 tsk sukker
3 spsk mild gedeost (fx. fra Korsika) i terninger
1 spsk piskefløde
sukker til at drysse over
2 mynteblade til pynt
*
Sæt en 25 cm omeletpande over varmen.
Smelt smørret, tilsat myntestrimlerne ved høj temperatur.
Når smørret er bruset af, hældes æggene på, umiddelbart efterfulgt af osten og fløden.
Tip panden frem og tilbage nogle gange, og løft op i kanterne af omeletten med en spatel for at lade den flydende æggemasse slippe ned.
I samme øjeblik omelettens overflade ikke længere er flydende, men stadig løs og kremet, foldes den to gange på langs ved at lirke begge sider ind mod midten.
Lad den glide over på en meget varm tallerken.
Drys sukker over, pynt med mynteblade, og server straks.