4 æg
2 ½ dl skummetmælk
1 spsk olivenolie
100 g hvedemel (ca. 13/4 dl)
2 tsk fintrevet citronskal
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
3 knuste fed hvidløg
1 kg rå, groftrevne kartofler
Tilbehør:
500 g grillet torskefilet med skind
300 g grøn salat af friséesalat og ærter
citronbåde
Pisk æg, mælk og olie sammen og tilsæt mel, citronskal, salt og peber.
Vend hvidløg og kartoffel i og smag til. Tænd vaffeljernet - og vent til det bliver klar.
Hæld ca. 1 dl kartoffelmasse i og fordel det på hele pladen.
Luk vaffeljernet og steg vaflen i 4-5 min. (tryk ned på jernet, så den bliver stegt på begge sider).
Løft forsigtigt låget, og løft vaflen fri af vaffeljernet.
Tag vaflen af og hold den varm under alufolie.
Steg resten af kartoffelblandingen på samme måde.
Anret de varme vafler med grillet torsk, grøn salat og citronbåde.
Ikke fryseegnet