400 g hakket kalvekød
1 spsk hakket frisk fransk estragon
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 spsk hvedemel
¼ tsk groft salt
25 g smør
Dressing:
3 ½ dl ylette
4 spsk klippet frisk purløg
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Salat:
500 g friske ærter med bælg
1 liter fintstrimlet icebergsalat (ca. 175 g)
600 g små, kogte og kolde kartofler i kvarte
1 agurk i skiver (ca. 300 g)
Pynt: brøndkarse
Tilbehør: 240 g groft brød
Bland kød, estragon, salt og peber.
Lad det stå tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Form kødet til 8 boller.
Sæt bollerne på et skærebræt og tryk dem let så de bliver trekantede.
Bland mel og salt sammen.
Vend kødet i det krydrede mel.
Lad smørret blive gyldent i en pande og steg karbonaderne ved svag varme ca. 4 min. på hver side (ca. 12 min. i alt).
Dressing: Rør ylette med purløg, salt og peber.
Lad dressingen stå tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag den til.
Salat: Bælg ærterne. Fordel salaten på et fladt fad.
Anret herpå kartofler og agurk og drys ærterne over.
Tips: Ylette kan erstattes af tykmælk. Friske ærter kan erstattes af frosne, optøede ærter. - Ikke fryseegnet