1500 g kanin
7 ½ dl tør hvidvin
4 spsk hvidvinseddike
2 løg
1 gulerod
bouquet garni af:
1 kvist.timian
1 stilk persille
1 laurbærblad
100 g smør
5 spsk stærk dijonsennep
8 tynde skiver bacon
1 dl fløde
salt
friskkværnet peber
1 spsk finthakket purløg
Kaninen skæres i 8 stykker.
Løg og gulerod skæres i skiver og lægges i en skål (ej metal) sammen med kaninstykkerne og bouquet garni
Hæld hvidvin og eddiken over, og giv et drys salt.
Lad kaninen marinere tildækket i min. 2 timer og meget gerne natten over i køleskabet.
Halvdelen af smørret og senneppen røres blankt i en lille skål.
Kaninen tages op af skålen og aftørres.
Gem marinaden.
Gnid kaninen med smør/sennepblandingen.
Fold en baconskive om hvert kaninstykke.
Læg kaninstykkerne i et ovnfastfad og steg dem i en 200ºC varm ovn i 25-30 minutter, eller til kødet er mørt. Dryp med lidt af marinaden, hvis er ved at tørre ud under stegningen.
Kog marinaden i 10 minutter til den tykner.
Tag kaninen ud af ovnen, tildæk den så den kan holde varme evt. i bunden af ovnen.
Fjern bouquet garnien og kog fadet af med marinaden i 5 minutter.
Si nu marinaden over i en tykbundet gryde og hæld fløden ved og kog i yderligere 5 minutter.
Pisk resten af smørret og senneppen i saucen.
Smag til med salt og peber.
Serverer kaninstykkerne dækket af saucen og garner med purløg