En velsmagende og festlig søndagssteg som kræver meget lidt
forberedelse. Den passer praktisk taget sig selv.
• Kalvekød er magert.
• Skalotteløg og timian giver meget smag og mindsker behovet
for salt.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 1 time. 6 Portioner
# Råvarer til Kalvesteg med skalottesauce:
1 kg kalveryg
1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
1 lille (50 g) gulerod
1 bid (100 g) rodselleri
4 skalotteløg
1 bundt timian
2 spsk smør eller margarine
2½ dl tør hvidvin
1¼ dl kalvebouillon (fond)
2 spsk cremefraiche
1 tsk tomatpuré
DESUDEN:
snor til at snøre stegen med
* Fremgangsmåde:
1 Afpuds kalvestegen og gnid den med salt og peber.
Snør stegen.
Skræl gulerod og selleri og skær dem i store tern.
Pil skalotteløgene, hak 2 løg fint og halver de andre.
Skyl timiankvistene og ryst dem tørre. Nip bladene af.
2 Smelt fedtstoffet i en stegegryde og brun stegen kraftigt
på alle sider.
Tilsæt rodfrugter, skalotteløg og timian og lad det stege
med en lille tid.
Tilsæt vin og bouillon (fond).
3 Lad kalvekødet braisere (efterstege) langsomt under låg,
ca. 1 time, ved svag varme.
Dryp stegen nu og da.
4 Tag stegen op og hold den varm pakket i alufolie.
Rør creme fraiche og tomatpure i stegeskyen og kog saucen
ned til den ønskede konsistens.
Smag til med salt og peber.
5 Tag snoren af, skær stegen i skiver og anret dem på varme
tallerkener.
Hæld lidt af saucen over og server med kogte kartofler og majs.
Tips & råd
Skræl kartoflerne kun på midten inden de koges, det ser fint
ud.
Drys med persille lige før serveringen.
Kalvestegen kan også stege færdig i ovnen.
Brun den først i en stegegryde, læg låg på og stil så den
ovnfaste gryde i en knapt 200 °C varm ovn og lad den efterstege i ca. 2 timer.
PR. PORTION: Energi: Kcal 379 = kJ 1596
Kulhydrat 31 g Protein 37 g Fedt 12 g (28%) Fibre 3 g