En herlig søndagssteg af mørt kalvekød, som smager
vidunderligt sammen med rösti og varme grønsager. Lækker og et at lave
• Kalvekød fra fx inderlåret er meget magert. I snit
indeholder det ca 4 g fedt pr. 100 g.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 1 time. 6 portioner
# Råvarer til Kalvesteg med rösti og grønsager:
1,2 kg kalvesteg
3 løg
3 gulerødder
3 fed hvidløg
1 tsk salt
⅓ tsk
hvid peber
1 tsk stødt kommen
1 nip cayennepeber
2 tsk timian
3 spsk smør eller margarine
2½ dl tør hvidvin
1½ dl oksebouillon eller fond
300 g frosne ærter
1 spsk smør eller margarine
1½ dl cremefraiche
* Fremgangsmåde:
1 Pil løgene og skær dem i kvarte.
Skræl gulerødderne og skær dem i ca. 3 cm lange stykker.
Pil hvidløgene og skær dem i tændstiktynde stifter.
Varm ovnen til 200 °C.
2 Puds stegen for fedt og sener og spæk den med
hvidløgsstifterne på oversiden i flere rækker.
Bland saltet med krydderierne og gnid stegen med blandingen.
Smelt 3 spsk smør ved jævn varme i en stegegryde og brun
kødet kraftigt.
Lad løg og gulerødder stege med en stund.
3 Hæld vin og bouillon på og giv det et opkog.
Læg låg på og lad kødet stege færdigt i ovnen i ca. 1 time.
Blancher ærterne i letsaltet, kogende vand.
Spul dem i koldt vand og lad dem dryppe af.
Smelt 1 spsk smør og hæld det over ærterne.
4 Tag kød og grønsager op af gryden, hold det varmt.
Rør cremefraiche i stegeskyen, bring i kog og smag til med
salt og peber.
Skær kødet i tynde skiver og læg på et opvarmet fad.
Garner med grønsagerne og server saucen til.
Tips & råd
Stik flere små huller i stegen med en skarp knivspids.
Stik de stiftformede hvidløgsstykker i hullerne.
Hvidløget giver god smag til kødet.
Kolde rester af kalvesteg er rigtig godt at blande i salater
eller at bruge som pålæg sammen med syltede agurker.
Eller hvorfor ikke lave en god gang biksemad?
PR. PORTION: Energi: Kcal 439 = kJ 1843
Kulhydrat 14 g Protein 44 g Fedt 23 g (47%) Fibre 5 g