Tynde schnitzler er som skabt til at blive fyldt: Vi byder på fire spændende variationer med mozzarella. Der er frit valg!
1 mozzarella,125 g
2 tomater, ca. 150 g
4 kalveschnitzler à 80 g
4 basilikumblade
3 spsk olie
1 dl hvidvin
1 dl kalvefond
1 spsk saucejævning til brun sauce
salt og peber
*
A. Hæld lagen fra mozzarellaen og skær den i tynde skiver.
Tomater skæres i skiver og der krydres med salt og peber.
Læg mozzarella- og tomatskiver oven på den ene side af 4 kalveschnitzler.
Læg 4 basilikumblade over.
B. De sider, der ikke er ost og tomat på, klappes ovenover, og der stikkes tandstikkere i til at holde schnitzlerne sammen.
3 spsk olie varmes op på en pande.
Kødet brunes deri ved middel til høj varme på hver side i 2 minutter.
Det krydres med salt og peber og schnitzlerne pakkes ind i alufolie, så de holder sig varme.
C. Hvidvin hældes i panden, og stegeskyen koges af.
Kalvefond kommes i og koges op med 1 spsk saucejævning.
Der krydres med salt og peber.
Serveres til kødet, eventuelt med basilikum.
Pr. portion: 47 g protein, 30 g fedt, 4 g kulh. = 488 kcal (2045 kj)
Salami
1 mozzarella (125 g) i skiver, 50 g salami i tynde skiver og efter smag 8 oliven, fyldt med peberfrugt i skiver bruges til fyld.
Spinat
225 g dybfrossen bladspinat tøs op, vandet presses af, og spinaten dampes let i 1 spsk smør med 1 hakket løg, og 1 hvidløgsfed. Der krydres med salt og peber og sammen med 1 mozzarella (125 g) i skiver bruges det til fyld.
Mango
200 g mangofrugtkød i skiver, 1 mozzarella (125 g) i skiver, 2 tsk karry og 1 spsk koriander- eller persilleblade anvendes til fyld.