En smørstegt, sprød og saftig kalveschnitzel er en
lækkerbisken, og bagt spidskål og en kold kartoffelsalat er sommerligt
tilbehør. Den lære chokolademousse serveres med årstidens rabarber og jordbær.
Kalveschnitzler med
ostebagt spidskål og kartoffelsalat
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 30 min.
#
Kartoffelsalat:
1 kg nye kartofler
½ dl olie
½ citron (øko)
1 håndfuld dild
2 spsk fint klippet purløg
Ostebagt spidskål:
1 stort spidskål
125 g blåskimmelost (evt hvidskimmel)
Schnitzler:
4 kalveschnitzler à 150 g
1-2 spsk hvedemel
1 æg
1-1½ dl rasp
salt og friskkværnet peber
ca. 50 g smør
*
Kog kartoflerne ca. 15 min. i letsaltet vand.
Hæld kogevandet fra, og afkøl kartoflerne.
Skær dem i både.
Bland en dressing af olie, fintrevet citronskal, citronsaft,
dildduske og fint klippet purløg.
Krydr med salt og peber, og bland kartoflerne med
dressingen.
Skær spidskålen i både, så stokken holder bladene sammen.
Kog kålen i ca. 5 min. i letsaltet vand.
Dryp kålen af, og læg den i et ovnfast fad.
Fordel stykker af skimmelost på kålen.
Sæt fadet i ovnen i ca. 5 min. ved 225 °C, og lad osten
smelte.
Drys et fint lag mel på hver schnitzel.
Vend dem i sammenpisket æg og derefter i rasp krydret med
salt og peber.
Brun schnitzlerne hurtigt i smør på en varm pande.
Skru lidt ned, og steg dem færdige i 3-4 min. på hver side
ved middelvarme, så de bliver svagt rosa i midten.
Server de varme sprøde schnitzler med rygende varm ostebagt
spidskål og kold kartoffelsalat.
Drys med ekstra krydderurter.
Hvid chokolademousse
med rabarberkompot og jordbær
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: ca. 2 timer
#
Hvid chokolademousse:
200 g hvid chokolade
½ dl piskefløde
4 æggeblommer
50 g sukker
4 æggehvider
1 dl piskefløde
Rabarberkompot:
250 g friske rabarber
200 g sukker
½ vaniljestang
Tilbehør:
200 g friske jordbær
*
Knæk chokoladen i små stykker, og læg dem i en skål.
Hæld piskefløde ved, og sæt skålen over en gryde med varmt
vand (ca. 50 °C).
Sluk for vandet, og lad blandingen smelte ved lav
temperatur.
Pisk æggeblommerne luftige med sukker.
Tilsæt den smeltede chokoladeblanding, og rør sammen til
ensartet konsistens.
Vend stift piskede æggehvider i chokoladeblandingen.
Vend derefter letpisket flødeskum i.
Hæld straks chokolademoussen i portionsglas, sæt dem i
køleskab, og lad moussen stivne i ca. 2 timer.
Rens rabarberstilkene (uden blade) i koldt vand.
Skær rabarberne i stykker på ca. 2 cm, læg dem i et ovnfast
fad, og bland dem med sukker og kornene af vaniljestangen.
Dæk fadet med låg eller alufolie, og sæt det i ovnen ved 200
°C i ca. 15 min, til rabarberne er møre.
Lad rabarberkompotten køle af.
Anret rabarberkompot og små stykker jordbær på
chokolademoussen lige før servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin