En rigtig Skipper Skræk-ret,
hvor spinaten er forvandlet til en cremet sauce, man bare kan fråse af.
Schnitzlerne er paneret i rugmel, som gør dem sprøde og lækre.
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 15 min. 4 personer
#
4 kalveschnitzler
1 æg
1½ dl rugmel
25 g smør eller 2 spsk
olie
Spinatsauce:
500 g spinat
1 dl vand
½ dl olie
salt og peber
Tilbehør:
1 kg nye kartofler
1 bundt forårsløg
400 g tomater
1 citron
*
1. Pluk spinaten,
men lad gerne stilken sidde på.
Skyl den meget
grundigt i flere hold koldt vand og slyng den tør.
Kog spinaten i en
stor gryde med 1 dl vand i bunden.
Den er mør efter ca.
5 min.
2. Blend spinaten
med olie til en fin creme.
Smag til med salt og
peber og spæd evt. med vand, hvis den er for tyk til at kunne kaldes sauce.
3. Skrub kartoflerne
og kog dem i velsaltet vand 8 min.
Lad dem trække
færdige under låg 8-10 min.
Rens forårsløgene og
snit dem fint.
Vask tomaterne og
skær dem i både.
Skær citronen i
både.
4. Vend kødet i
sammenpisket æg og derefter i rugmel.
Steg schnitzlerne
gyldenbrune på begge sider på en stor pande med smør eller olie.
Krydr med salt og
peber.
5. Server
kalveschnitzlerne med spinatsauce og forårsløg til at drysse over, citron til
at dryppe sauce og kød med, kogte kartofler og friske tomatbåde.
TIPS: Du kan bruge
frossen, helbladet spinat i stedet for frisk. Kog den frosne spinat godt
igennem, inden du blender den.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin