Kalveschnitzel
med cremet svampesauce af cremefraiche. Servér med kartofler og flute og du har
et dejligt aftensmåltid. Her får du opskriften.
# Ingredienser
8
tynde skiver kalveinderlår
4
skiver skinke (gerne Parma, men almindelig skinke kan udmærket bruges)
4
spsk revet ost (mozzarella eller
parmesan)
4
skiver ost (fx gruyere)
250
g champignon eller tilsvarende udblødte, tørrede vilde svampe
smør
til stegning
2 dl hvidvin (evt bouillon)
1 dl cremefraiche 38%
salt
og peber
purløg
til drys
*
Tilberedning
Skær
de rensede svampe i skiver.
Lad
smørret blive gyldent på en pande.
Bank
kalvekødet helt tyndt med en knyttet næve.
Hvis
det er skåret ud med sammenhængende skiver, åbner du dem, før du banker dem.
Skær
svampene ud i skiver og brun dem let på panden.
Anbring
skinkeskiver oven på den underste skive af kalvekødet, derefter 1 spsk
champignon og 1 spsk revet ost og til sidst en skive kalveinderlår.
Brun
schnitzlerne på begge sider, læg en skive ost over hver.
Kom
resten af svampene ved og hæld så hvidvin og cremefraiche ved.
Læg
låg over og lad schnitzlerne småsnurre i 4-5 minutter.
Smag
til med salt og peber, drys med purløg.
Servér med kartofler og flute og du har et dejligt aftensmåltid.
Tips: Hvis du køber ind hos
en rigtig slagter og ikke i et supermarked, får du slagteren til at skære
skiverne ud, så de hænger sammen i den ene side og danner en lomme.
Det er ikke nødvendigt, men gør det hele lettere.
INFO: En kalveschnitzel er ikke paneret. En kalveschnitzel
med fyld af ost og skinke er en Gordon Bleu.
En wienerschnitzel er en paneret kalveschnitzel og
dekoreres med en citronskive med en benfri sild, kapers og lidt revet peberrod
samt serveres med brasede kartofler og grønne ærter
.