Logo

Kalvescaloppine med ost og tomatsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500-750 g auberginer skrællet og skåret i 12 lige store stykker.
Salt.
Tomatsauce (Klassisk Italiensk Tomatsauce se anden opskrift).
6 æg.
1 ¼ kop revet Parmigiano-Reggiano ost.
1 kop alm. hvedemel efter behov.
2 kopper rasp eller efter behov.
8 Stykker Scaloppine på hver 50-60 g
(tynde skiver lyst kalvekød af enten inderlår lårtunge klump eller filet).
Jomfru olivenolie eller bare olivenolie.
500 g frisk mozzarella-ost skåret i 12 lige store stykker.
¼ kop grofthakket frisk basilikum.
 
Strø salt på begge sider af de snittede auberginer.
Vend nogle små tallerkener/underkopper med bunden i vejret på et stykke bagepapir, og lad dem trække i op til 3 timer ved stuetemperatur, eller lad dem stå i køleskabet natten over.
Tilbered i mellemtiden tomatsaucen.
Skyl auberginerne under rindende vand, og tør dem godt.
Sammenrrør æggene og 1 kop ost i en bred lav skål (måske fad ?).
Hæld hvedemel og rasp i hver sit fad (skål), så der bliver et jævnt tykt lag.
Auberginerne skal nu paneres, og det gøres bedst ved kun at tage et par
stykker af gangen.
Vend hver side i melet til den er dækket og fjern evt. overskudsmel.
Derefter vendes auberginerne i den sammenpiskede æg/ost.
Lad overskudsæg dryppe af før der til slut vendes i rasp'en.
Herefter paneres resten af auberginerne, og derefter kødet med nøjagtig samme fremgangsmåde.
Mere hvedemel og rasp kan tilsættes efter behov.
Hæld nok af olivenolien i en kraftig stegepande, til at der bliver et lag på 1-1 ½ cm i bunden af panden, og varm det op til godt over middel. Det skal helst syde når man prøver at stikke en af auberginerne i.
Hvis man kan styre det, kan man bruge 2 pander på samme tid.
Læg nu så mange auberginer i panden som muligt, uden de rører siden af panden.
Steg dem gyldenbrune på begge sider (vendes helst kun én gang), ca. 4 minutter.
Husk at justere varmen, så de bliver jævnt brune uden at brænde på.
Læg efter endt stegning auberginerne til tørre på et stykke køkkenrulle.
Når auberginerne er stegt færdige, skiftes og rengøres panden, og kødet (scallopine) tilberedes på samme måde.
Forvarm ovnen til ca. 175ºC.
Spred tomatsaucen ud i et ca. 30x20 cm stort fad, i et jævnt tyndt lag. Anret kødet, let overlappende hvis nødvendigt, jævnt fordelt  over tomatsaucen.
Hæld med en ske halvdelen af det tilbageværende tomatsauce over kødet, og strø herefter halvdelen af basilikum'en henover.
Læg auberginerne på toppen og fordel resten af tomatsaucen over auberginerne.
Resten af basilikum'en strøes nu ud over toppen.
Til slut lægges mozzarellaskiverne på, sammen med den sidste revne ost.
Bag nu i ovnen indtil retten begynder at boble/simre, og osten er smeltet.
Det tager med en forvarmet ovn, ca. 25 min.
Tag retten ud af ovnen, og lad den hvile i 5 minutter før servering.

Tips: Når du køber kalvekødet (Scallopine), så forsøg at vælge 8 ca. lige store stykker, de vil blive tilberedt i samme tempo, og gøre det en del nemmere at tilberede retten.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.026 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her