Fyld nogle møre
kalveschnitzler med ost og spegeskinke, og steg dem med et tyndt lag sprød
rasp.
Luksus du bør prøve.
4 personer. Arbejdstid:
40 min. Stege-/kogetid: 20 min.
#
4 kalveschnitzler
4 skiver spegeskinke
4 skiver ost
1 æg
2 dl rasp
50 g smør
salt og friskkværnet
peber
Råstegte kartofler:
750 g faste
kartofler
25 g smør
2 spsk olie
1 håndfuld persille
Tilbehør:
grøn hjertesalat
dampede grønne
bønner
evt. frisk kørvel
*
Bank kødskiverne med
hånd roden eller en kødhammer.
Læg en skive skinke
og en skive ost på hver, og fold dem sammen.
Dyp kødpakkerne i
sammenpisket æg og derefter i rasp.
Varm en pande med
smør, og brun kødet på begge sider.
Krydr med salt og
peber, og steg videre ved middelvarme i ca. 5 min. på hver side, til osten
begynder at smelte.
Skræl kartoflerne,
og skær dem i tynde skiver.
Steg dem sprøde i
smør og olie på begge sider på en stor slip let-pande.
Tag kartoflerne af
panden, og steg små buketter persille sprøde i fedtstoffet.
Server schnitzlerne
med salat, sprøde kartofler, stegt persille og grønne bønner og evt. frisk
kørvel.
INFO: Cordon Bleu; fra fransk cordon bleu 'blå bånd',
oprindelig brugt om ridder af den franske helligåndsorden stiftet 1578, hvis
orden var ophængt i et blåt bånd; siden også betegnelse for en fremragende
kvindelig kok med tanke på det blå forklædebånd og endelig anvendt om
fremragende ting i almindelighed: Fx tynd skive af kalv (eller kylling) foldet
omkring en kerne af ost og skinke og derefter paneret og stegt; Très délicieux
- essayez vous-même.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin