1 kg kalve-rullebryst
2 gulerødder
2 stilke selleri
1 mellemstort løg - i 4 stykker
1 lille bdt persille
4 laurbærblade
2 nellikke stykker
3 dl tør hvidvin
salt, peber
Tunfisksauce:
200 g tun i olie
1 ½ dl mayonnaise
3 spsk capers
2 spsk citronsaft
1 fed hvidløg
½ bdt persille (finthakket)
Grønsagerne vaskes og koges med kalvekødet i en gryde iblandet
nellikker, laurbærblade, vin og så meget vand at det dækker kødet.
Kog i ca. 2 timer og tag derefter kødet ud for afkøling.
Tunfisksaucen tilberedes ved at blande alle de angivne ingredienser,
bortset fra persillen.
Det afkølede kød pensles med saucen og pakkes ind i aluminiumsfolie
(husk at fjerne eventuel strik i kødet).
Lad så kødet hvile i køleskab i mindst 5 timer.
Inden servering fjernes folien og kødet skæres ud i passende portioner;
resten af saucen hældes over portionerne som så drysses med persille og capers som pynt.
Serveres med flûtes eller salat.