Disse lækre roulader med inspiration fra Italien er det en
god ide, at lave en dobbelt portion af De er nemlig velegnede til frysning. Gæstemad
• Serveret sammen med kartofler og en blandet salat, er det
et meget godt sammensat måltid.
Forberedelse 40 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kalveroulader med urter
8 tynde skiver kalveschnitzel à 75 g
1 bundt persille
1 bundt basilikum
1 dl kvark
1 dl reven parmesanost
2 spsk rasp
2 fed hvidløg
1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
3 spsk smør eller margarine
2½ dl tør hvidvin
1 dl cremefraiche
¼ dl yoghurt
DESUDEN:
stegenåle eller tandstikkere
* Fremgangsmåde:
1 Lad kødet ligge i stuetemperatur ca. 30 min.
Nip bladene af persille- og basilikumkvistene og hak dem fint.
Bland kvark, parmesan, rasp og urter i en skål.
Pil hvidløgene og pres dem i.
Krydr med salt og peber.
2 Tør kalveschnitzlerne og læg dem ved siden af hinanden på
et skærebræt.
Drys dem med salt og peber på begge sider.
Smør urtecremen på, men ikke helt ud til kanterne.
3 Fold langsiderne noget ind og rul sammen fra den korte
side.
Fæstn med en stegenål eller en tandstikker.
4 Smelt fedtstoffet på en pande og brun rouladerne smukt på
alle sider.
Tag dem op og læg dem til side.
5 Hæld vinen på panden og kog stegeskyen igennem.
Rør cremefraiche og yoghurt i og lad saucen koge stille
sammen ca. 5 min.
Smag evt. til med salt.
Læg kalverouladerne i og lad dem stege færdigt ved svag
varme ca. 20 min.
Server med kartofler.
Tips & råd
Skårne i tynde skiver smager kalverouladerne også godt
kolde.
Kom dem i en salat eller server dem som pålæg på
frokostbordet.
Vegetarisk: fyld udhulede tomater eller zucchini med
urtefyldet.
Lav en næsten dobbelt portion af cremen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 553 = kJ 2318
Kulhydrat 35 g Protein 54 g Fedt 26 g (42%) Fibre 3 g