Er lever ikke lige dig? - Ved middel til stor skepsis råder vi til at stole blindt på vores kokke ...
100 g løg
1 fed hvidløg
1 spsk olie
1 spsk kirsebærsyltetøj
2½ dl oksekødsbouillon
2 spsk balsamico
søde kirsebær eller kirsebær fra glas
4 skiver kalvelever a 150 g. køkkenfærdige
4 spsk hvedemel
1 spsk smør og 2 spsk olie
salt og peber
8 salvieblade
*
A. Løg skæres i fine skiver og 1 hvidløgsfed presses.
Begge dele svitses i en gryde i 1 spsk varm olie.
Kirsebærsyltetøj, oksekødsbouillon og balsamico tilføjes og koges ind ved middel varme i 5 minutter.
Kirsebær gøres i stand, halveres, udkernes og koges i saucen i yderligere 3 minutter.
B. 4 skiver kalvelever vendes i 4 spsk hvedemel. Resten af melet bankes af.
1 spsk smør og 2 spsk olie varmes op i en stor slip let-pande.
Leveren steges deri fra hver side i 2 minutter og krydres med salt og peber.
Efter 2 minutter kommes 8 salvieblade i og steges med.
Saucen krydres med salt, peber og eventuelt kirsebærsyltetøj og serveres til leveren.
Pr. portion: 32 g protein. 16 g fedt, 20 g kulh * 380 kcal 1589 kj.