200 g løg skåret i ringe
5 fed pillede hvidløg
2 spsk smør eller olie
500 g kalvesmåkød, (ca. 3 x 3 cm)
4 kviste timian
4 spsk hvedemel
1 ½ dl hvidvin eller æblemost
6 dl vand
1,2 kg nye kartofler
5-600 g groftsnittet spidskål eller sommer- eller savojkål
1 kg friske ærter eller 250 g bælgede eller frosne
1 bdt dild
Svits løgringe og de pillede hvidløgsfed i fedtstoffet i en gryde.
Svits kødet med. Krydr med salt og peber, tilsæt timian, og drys hvedemel i. Tilsæt hvidvin eller æblemost og vand gradvis under omrøring.
Lad retten få et kort opkog.
Hæld det hele i et rummeligt ovnfast fad med låg.
Sæt det i ovnen ved 180°C i ½ time.
Vask kartoflerne fri for jord, og bag dem i ovnen i et ovnfast fad ved siden af kalvekødet i 30-40 min., til de er møre.
Når kødet har stået i ovnen i ½ time, vendes det groftsnittede spidskål i.
Sæt retten ind i ovnen igen, og lad den passe sig selv til kød og kål er mørt. Det varer ca. 20 minutter.
Lige før serveringen tilsættes ærter og plukket dild.
Smag til med salt og peber.