Blandede salater med brombær-vinaigrette, lynstegt kalvekød og valnødder
½ romainesalat
½ radicchiosalat
½ frisesalat
2 bakker brombær
2 spsk (oliven)olie
2 spsk honning
2 spsk lys balsamico
100 g valnødder
200 g kalvefilet i tynde strimler
1 spsk friskhakket rosmarin
100 g tørrede tranebær
salt og peber
*
Snit alle salaterne groft, og skyl dem derefter grundigt.
Skyl begge bakker brombær.
Bland den ene bakke brombær med olie, honning og balsamico.
Smag til med salt og peber.
Hak valnødderne groft
Lynsteg kalvestykkerne på en varm pande med rosmarin.
De skal være lyserøde i midten for at bevare enzymerne i kødet.
Tag kødet af panden, og lad det køle lidt ned.
Fordel salaterne i en skål eller på 4 tallerkener.
Drys med brombær, valnødder, kalvekød og tranebær.
Til sidst fordeles brombær-vinaigret- ten over salaten
Tips: Du kan med fordel supplere med andre friske frugter, fx fint snittet æble eller pære.
Ris med sprøde ristede cashewnødder
En risblanding til enhver lejlighed. Kornet og let, med friske forårsløg og knasende sprøde ristede cashewnødder
1 løg
55 g smør
150 g langkornede ris
salt og peber
50 g cashewnødder
2 forårsløg
*
Løget hakkes fint og steges glasklart i 30 g smør.
Ris hældes i og steges med i 30 sekunder.
Hæld 3,5 dl vand ved. Kom salt i og bring det hele i kog.
Lad det koge i 1 minut ved stærk varme.
Læg derefter låg på, og lad risen stå og trække ved svag varme i 20 minutter.
Cashewnødder ristes på en pande uden fedtstof og hakkes derefter groft.
Forårsløg gøres i stand og skæres i fine ringe, der dampes i 25 g smør, hvorefter de krydres med salt og peber.
De ristede cashewnødderne vendes i forårsløgene.
Til sidst blandes det hele med den færdige ris.
--