Lav en frisk pesto til pastaen, og server med nogle dejlige,
saftige kødboller.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 40
min. Koge-/stegetid: 20 min.
Kødboller:
200 g hakket kalvekød
½ tsk groft salt
1 lille løg
1 fed hvidløg
1-2 stilke bladselleri
2 spsk rasp
1 æg
friskkværnet sort peber
olie
Pestosauce:
50 g frisk basilikum eller bredbladet persille 2 fed hvidløg
50 g valnøddekerner
50 g parmesanost
3 spsk olie
salt og peber
2 dl fløde 13%
Tilbehør:
250 g frisk eller tørret pasta
parmesanost
evt. 250 g gulerødder
*
Rør kødet sejt med salt.
Pil løg og hvidløg.
Rens bladselleristilkene, og hak dem meget fint.
Rør grønsagerne i farsen sammen rasp og æg, og krydr med
friskkværnet peber.
Form farsen til mellemstore kødboller, og steg dem gyldne og
gennemvarme på en pande med olie - i alt 10-12 min.
Skyl basilikumbladene, og tør dem.
Hak dem i en foodprocessor sammen med hvidløg, valnødder og
parmesanost.
Tilsæt olie, salt og peber.
Giv fløden et stille opkog, og rør pesto i fløden lidt ad
gangen til passende smag.
Varm igennem under omrøring, og smag til med salt og peber.
Kog pastaen al dente (med bid) efter pakkens anvisning.
Dryp af i en sigte, og hæld pastaen tilbage i den varme
gryde.
Tilsæt pestosaucen, og varm igennem under omrøring - tilsæt
evt. lidt pasta-kogevand, hvis pastaen bliver for tør.
Anret pastaen i varme tallerkener, og top op med kødboller.
Dryp evt. med ekstra pesto, og server med revet parmesanost
og evt. gulerodstave stegt i lidt olie.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin