1 kalkunkølle a ca. 1.5 - 2 kg
5 skiver røget bacon
Fyld
50 g røget bacon i små tern
1 stængel bladselleri i små tern
1 rød peberfrugt i små tern
100 g champignon i skiver
1 gulerod i små tern
1 dl cremefraiche 38%
margarine til stegning
salt, peber
snor
hvedemel
kulør
fløde
Lårbenet udbenes af kalkunkøllen.
Fyld: Rist bacon lysebrunt i en gryde.
Tilsæt alle grønsagerne og lad det småstege ca. 2 min.
Bland creme fraichen i grønsagerne og tag gryden fra varmen.
Krydr kalkunkøllen med salt og peber ind- og udvendig og kom fyldet i
åbningen.
Bind med snor og brun køllen på en pande.
Læg den i en bradepande eller et ovnfast fad og stil den midt i ovnen.
Efter 1 times stegning hældes ½ l vand ved og køllen vendes, derefter
lægges baconskiver over køllen.
Efter endnu 1 times stegning tages køllen ud af ovnen, den skal trække
15-20 min.inden udskæring.
Stegeskyen sigtes op i en gryde, koges op og jævnes med meljævning
Saucen farves med lidt kulør (nøddebrunt) smages til med salt og
tilsættes til sidst lidt fløde.
Fjern snoren fra kalkunen og skær den i skiver på ca. 1 cm tykkelse på
skrå, så det bliver nogle pæne store skiver.