Kalkunkød er magert kød, som let bliver tørt ved stegning. I kufta blandes kartofler i farsen, det gør dem lækre og saftige. Der bliver 12 kufta'er af portionen. 8 til middagen og 4 til madpakkerne. Hak selv kalkunkødet hvis du har en foodprocessor, brug bryst eller overlår befriet for skind og ben.
½ kg hakket kalkunkød
250 g kartofler
1 løg (100 g)
2 æg
1 tsk basilikum
1 fed hvidløg
1 ½ spsk olivenolie
Tomat-blomkål:
1 stort blomkål (800 g)
4 stk. gulerødder (400 g)
½ kg tomater
1 ½ spsk balsamicovineddike
2 tsk honning
Grøn bulgur:
4 dl bulgur (320 g)
1 stk. løg (100 g)
1 fed hvidløg
2 tsk. olivenolie
1 bundt persille
2 kviste basilikum, frisk
Skræl kartoflerne og riv dem på et groft råkostjern.
Hak løget fint. Kartofler og løg kan også hakkes i en foodprocessor.
Rør kalkunkødet med æg, kartofler, løg, basilikum, presset hvidløg, 1 tsk salt og ½ tsk peber.
Form 12 frikadeller og tryk dem let flade.
Steg dem let gyldne i olie ved jævn varme, ca. 5 min. på hver side.
Tomat-blomkål:
Del blomkålen i buketter og skær gulerødderne i tykke skiver.
Fjern stilkenden på tomaterne og skær dem i både.
Kom gulerødderne i en gryde, læg blomkålen over og tilsæt 2 dl vand og 1 tsk salt.
Kog under tætsluttende låg i 5 min.
Tag gulerødder og blomkål op og kom tomaterne i gryden, kog i 10 min. uden låg.
Smag tomaterne til med vineddike, honning, peber og evt. yderligere salt.
Vend gulerødder og blomkål i og varm retten igennem.
Grøn bulgur:
Hak løget fint og sauter det i olie med presset hvidløg ved jævn varme i 3 min., eller til løgene er klare.
Vend bulguren i og kom 6 dl vand og 1 tsk salt ved.
Bring i kog og kog for svag varme i 15 min.
Bland hakket persille og basilikum i ved servering.
Tips: Der bliver 12 kufta'er af portionen. 8 til middagen og 4 til madpakkerne.
Hak selv kalkunkødet hvis du har en foodprocessor, brug bryst eller overlår befriet for skind og ben.
Bagte tomater: Hele tomater bages i ovnen ved 200°C i ca. 20 min.
Grønsager pr. person med tilbehør: ca. 475 g