200 g små skalotteløg
25 g smør
500 g kalkunbryst i tern (ca. 2 x 2 x2 cm.)
1 tsk tørret estragon
havsalt og friskkværnet peber
1 ½ dl grønsagsbouillon
1 spsk hvedemel
250 ml. cremefraiche 18%
Pynt: fintsnittet porretop eller forårsløg i strimler
Tilbehør: kogte ris og porrer eller forårsløg
Skær rod og top af skalotteløgene.
Kom løgene i en skål med kogende vand.
Lad dem stå et kort øjeblik og pil den bløde skal af.
Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Svits kød og løg i ca. 2 min.
Tilsæt estragon, salt, peber og bouillon.
Bring retten i kog, og kog den ved svag varme og under låg i ca. 7 min.
Rør hvedemel og ca. 1 spsk af creme fraichen sammen i en skål.
Tilsæt resten af creme fraichen og kom blandingen i retten under omrøring.
Lad retten koge, stadig under omrøring, i ca. 3 min., og smag den til. Server kalkungryde med løg sammen med ris og dampede porrer eller forårsløg.