Logo

Kalkun med nødderis - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frem med nødderne og spis noget godt i aften

Frem med nødderne og spis noget godt i aften

600 g kalkunbryst

250 g gulerødder

250 g bladselleri

250 g fennikel

1 spsk sennep, havsalt

friskkværnet peber

3 spsk olivenolie

3 dl hønsebouillon

150 g basmatiris

30 g valnøddekerner

1 spsk hvedemel

1 spsk piskefløde

*

A. Skyl kødet, dup det tørt og bank det fladt eller tryk det fladt med håndfladen.

B. Skyl og rens gulerødder, bladselleri og fennikel og skær dem i meget fine strimler.

C. Smør sennep på kødet og krydr kraftigt med salt og peber.

Læg halvdelen af grønsagerne på kødet.

Rul kødet sammen og bind det med husholdningsgarn.

D. Varm olivenolien op og brun kødet på alle sider.

Hæld bouillonen ved og kog det under låg i 35 min.

E. Kog basmati-ris og valnøddekerner i saltet vand i 12 min., si dem.

Damp resten af grønsagerne i lidt saltet vand ved svag varme i 10 min.

F. Læg kødet på et fad og hold det varmt.

Bland mel og fløde, rør det i stegeskyen og lad saucen koge ind.

Krydr med salt og peber.

Server stegen med sauce, grønsager og nødderis.

 

Pr portion 2306/551 kJ/kcal. 53 g protein. 16 g fedt. 38 g kulhydrat. 5 g fibre.

 

Nødder indeholder fedt, der er umættet fedt, dvs. de gode fedtstoffer, men stadigvæk kalorier, så nødder er ikke noget, der skal spises i store mængder som slik. Men gerne se og røre!

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.229 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her