Sommermad! Er det for varmt til at lave mad? Så har du her
en ret med minimal tilberedningstid, som du kan forberede, mens luften endnu er
sval.
• Rødt oksekød er rigt på protein og jern.
• Romainesalat bidrager med karotin og C-vitamin.
Forberedelse 15 min. + marinering. Tilberedning 10 min. 4
Portioner
# Råvarer til Roastbeef sommer:
500 g skiver af afpudset roastbeef
1 romaine salathoved
forårsløg eller fine porreringe til garnering
DRESSING:
3 spsk rødvinseddike
1 spsk frisk estragon (1 tsk tørret)
1 tsk dijonsennep
¼ tsk salt
¼ tsk sort peber
2 spsk olie
* Fremgangsmåde:
1 Tænd for grillen.
Beklæd en plade med alufolie.
Læg kødet på en rist og grill 5 cm fra grillen, ca. 5 min. på
hver side, hvis kødet skal være rosa. Læg det på et skærebræt. Dæk med folie og
lad det hvile 5 min.
Skær det derefter på skrå af muskelfibrene i tynde skiver.
2 Til dressingen: bland vineddike, estragon, sennep, salt og
peber i en skål.
Pisk kraftigt så det blandes godt.
Tag 3 spsk dressing fra og læg kødet i resten af dressingen.
Vend så kødet dækkes med marinade.
Dæk med plastfolie og lad det stå på køl ca. 2 timer.
3 Skyl salaten og del den.
Arranger bladene på 4 tallerkener.
Læg kødskiverne ovenpå og stænk med resten af dressingen.
Garner med løgringe og server.
Tips & råd
Når du laver olie-eddikedressinger, skal du altid piske
vineddiken kraftigt i olien, så du får en jævn emulsion. Senneppen fremskynder
emulgeringen.
Frisk estragon kan du købe om sommeren. Det er en
dominerende krydderurt. som skal anvendes sparsomt - en lille smule giver meget
smag.
SERVERINGSFORSLAG
Det smager godt med pommes frites til. Hvis du ikke vil købe
færdige kartofler, skærer du friske kartofler i tynde skiver og steger dem i
ovnen, til de er sprøde og lækre.
PR. PORTION: Energi: Kcal 238 = kJ 999
Kulhydrat 1 g Protein 27 g Fedt 14 g (53%) Fibre <1 g