7 spsk karryblanding
1 par spsk rød karrypasta
2 spsk smør
2 ds hakkede tomater
2 ½ dl vand eller fond
1 ½ kg lammekød i terninger
1 håndfuld hakket mynte
2 ½ dl yoghurt naturel
limesaft
Forvarm ovnen til 170ºC.
Sauter karryblandingen og –pasta gylden i smør i en stegegryde under
regelmæssig omrøring.
Tilsæt tomater og vand/fond, kog op, dæk med alufolie og stil gryden i
ovnen i 1 ½ time, så smagen bliver meget koncentreret og intens.
Fjern alufolien og stil gryden på blusset, så saucen reduceres og
koncentreres.
Dette er en basis karrysauce.
Sauter lammeterningerne gyldne i lidt olivenolie, tilsæt karrysaucen og
lad simre 1 times tid, til kødet er mørt.
Drys hakket koriander og mynte over den færdige ret og rør yoghurt i.
Smag til med salt og peber og et ordentligt skvæt limesaft.