2 svinemørbrad (a ca. 350 g )
15 blade frisk salvie
3 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
3 dl æblecider
1 spsk koncentreret tomatpuré
brun saucejævner
Mos:
750 g skrællede kartofler
25 g reven parmesanost
1 dl sødmælk
400 g broccoli
Snit salvie, pil og hak hvidløg, bland med olie, salt og peber.
Gnid de afpudsede mørbrad med krydderolien.
Læg dem i en bradepande og brun under grill i ovnen på næstøverste rille ved 275ºC i ca. 10 min.
Rør cider, tomatpuré og 3 dl vand sammen og hæld det ved kødet, som
steger videre midt i ovnen ca. 30 min. ved 180ºC.
Tag ud og lad trække 20 min. tildækket med folie og et viskestykke.
Si skyen over i en gryde, bring i kog.
Jævn med saucejævner og smag til med salt og peber.
Kog kartoflerne uden salt i 20 min. under låg.
Hæld vandet over broccolien, delt i buketter.
Kog i 5 min. - tilsat lidt salt.
Pisk kartoflerne til mos.
Pisk ost og mælk i og smag til.
Server med skysauce og broccoli.