#
500 g hakket flæskekød
5 spsk hvedemel
1 æg
1 revet løg
3-4 dl mælk eller fløde
Sauce:
3 spsk smør
½-1 spsk karry
3 spsk hvedemel
4 dl af kogelange fra bollerne samt fløde
Endvidere:
3-4 fintsnittede blegselleristilke
*
Rør det hakkede kød sejt med lidt salt.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen passende i konsistens, så den kan formes til boller.
Kog bollerne i letsaltet vand i 7-10 min. pr. kogehold.
Smelt smørret og svits karry heri.
Rør melet i og spæd med væden lidt ad gangen.
Kog igennem og smag til med salt og peber.
Bland bollerne i saucen og varm igennem.
Serveres med løse ris, som evt. kan blandes i saucen.
Drys med fintsnittet blegselleri - det giver en god smag sammen med karrysaucen.