1-1 ½ kg nakkekam u/spæk
250 g champignoner i skiver
2 løg i terninger
2 spsk rasp
2 spsk smør
salt
peber
timian
1 spsk hvedemel
4 dl bouillon
4-8 storekartofler
1 bægercreme fraiche
Kødet skæres i skiver - men ikke helt igennem.
Champignoner og løg svitses godt i smør på panden, tilsættes lidt rasp og smages til med salt, peber og timian.
Fyldet fordeles mellem skiverne, som holdes sammen med kødpinde eller tandstikkere.
Stegen lægges i et ovnfast fad.
Melet drysses jævnt henover kødet, og bouillonen hældes i bunden af fadet, som sættes i ovnen, der er forvarmet til 200ºC ca. 1 ¾ time.
Der lægges evt. stegefilm over.
Kartoflerne skrubbes godt og bages i ovnen den sidste time af stegetiden.
Skyen smages til og jævnes bl.a. med lidt cremefraiche.
Husarstegen skæres igennem, anrettes på et fad sammen med de bagte kartofler og serveres med skysaucen og resten af creme fraichen.