Rosmarin og timian giver de krydrede osteboller deres middelhavsagtige aroma. Server ostebollerne til rugbrød. Den krydrede olie kan udmærket anvendes til salatdressing. Spis noget let ...
125 g blåskimmelost (50+)
125 g friskost (60+)
125 g romano eller pecorino sardo-ost (40+)
½ tsk æbleeddike
havsalt, peber
1 kvist rosmarin
2 kviste timian
2 røde chilipebre
1 laurbærblad
3 dl olivenolie
*
A. Mos blåskimmelosten med en gaffel og bland den med friskosten og pecorinoen.
B. Krydr med æbleeddike, salt og peber og form små boller af massen.
C. Skyl rosmarin, timian og chilipeber og dup dem tørre.
Læg dem sammen med ostebollerne i et glas, tilsæt laurbærbladet og fyld op med olivenolie.
Lad dem trække i 2-3 dage.
Pr portion 1883/449 kJ/kcal * 21 g protein. 37 g fedt. 2 g kulhydrat. 0 g fibre